Larvele de matca

Se cunosc foarte putine lucruri despre proprietatile nutritionale si terapeutice ale larvelor de matca…

Cu toate acestea, daca tinem cont de faptul ca larvele de trantor (Apilarnilul) sunt foarte apreciate in Nutritie si in  Apiterapie, putem banui ca si larvele de matca (care se pot colecta foarte usor de catre producatorii de laptisor de matca) au proprietati foarte interesante.

In Germania, Prof. Eberhard Bengsch, vice-presedinte al Societatii Germane de Apiterapie ( www.Apitherapie.de ), spune ca larvele de matca, din necesitati de auto-protectie, contin la nivelul „pielii” lor foarte puternice substante/sisteme antivirale.

La noi in tara sunt apicultori batrani care  spun ca atunci cand te ia o raceala/gripa, in timpul primaverii/verii, sa cauti o botca cu larva si laptisor si sa consumi intregul continut al botcii. In acest fel se poate preveni/bloca declansarea gripei.

In Cluj-Napoca s-a inceput de cativa ani de zile studierea acestui „nou” produs apicol de catre prietenele noastre de la Casa Bio. O prima prezentare, la nivel de congres, in legatura cu acest produs va fi facuta la Iasi, la al VIII-lea Congres al SRA.