Tratament ganglion inflamat

Buna seara,
Asa cum am vorbit, va prezint mai jos evolutia starii pe care am parcurs-o, de la simptomele de inceput si pana in prezent. Cu rugamintea sa ma iertati daca folosesc gresit anumiti termeni sau daca ma exprim prea popular. Desi ma preocupa mult domeniul sanatatii, nu mi-am insusit vocabularul de specialitate.
Cu ceva timp in urma, acum vreo 3 saptamani, am inceput sa simt durere in gat la inghitire. Am verificat si gatul era foarte rosu, iritat. Am inceput sa consum cate o lingurita de miere cu cateva picaturi de tinctura de propolis amestecata in ea (‘dupa ureche’, fara vreo sugestie avizata) si ceaiuri caldute.
Dupa vreo 2 zile, timp in care deranjul initial s-a diminuat aproape total, am descoperit in partea a stanga a gatului, sub zona amigdalei, un ganglion de dimensiunea unei macese, nedureros. Verificand amigdala, am vazut ca si ea era inflamata, desi nedureroasa.
In acest moment cred ca este util sa va spun ca alimentatia mea se bazeaza preponderent pe fructe si legume, cereale fara gluten si doar ocazional peste sau alte tipuri de carne. Exceptional consum lactate, dulciuri si produse fainoase ce contin gluten. Cu cateva zile inainte de perioada in care a aparut inflamatia, insa, am consumat din toate aceste produse laolalta in cateva randuri, ceea ce cred ca a fost prea brusc si prea mult, avand in vedere ca in restul timpului am consumat preponderent fructe – in mod special struguri si pepene.
Coreland inflamatia cu consumul de alimente puternic inflamatoare si gandind ca odata ce nu le mai mananc se va duce si ea de la sine, nu am tratat-o in mod exceptional, am continuat doar cu cate 25 de picaturi de tinctura de propolis dimineata si 25 seara in putina miere. A fost si o perioada cu extrem de mult stres psihic, cred ca si asta a contribuit la generarea starii inflamatoare.
Dupa cateva zile in care am tot verificat prin atingere starea ganglionului, pe care si copilasul meu il tot lovea cand ma imbratisa, zona a inceput sa se umfle pe o portiune tot mai mare, inflamatia coborand pe laterala gatului, de-a lungul lantului de ganglioni, spre zona claviculei. Astfel incat, cam la o saptamana de la momentul descoperirii ganglionului inflamat, ma durea partea stanga a gatului la orice miscare a capului. Plus durere la inghitire. 
Incercand sa diminueaz local inflamatia, am aplicat cataplasma cu argila algo (sambata). Dupa vreo 2-3 ore, durerea a disparut aproape complet si nu mai aveam deloc deranj la miscare. Si ganglionul era usor diminuat. Am aplicat din nou argila peste noapte si am dormit asa. La culcare am avut temperatura 37.6.
A doua zi dimineata m-am trezit cu durere pe toata portiunea frontal-centrala a gatului, de la „marul lui Adam” pana in spatiul gol dintre clavicule, care era acum inflamat, moale si pufos ca o pernuta de grasime. In plus, simteam durerea coborand inspre piept, tot mai puternica, spre stern si spre coaste. Ca si cand toata durere a fugit de sub cataplasama cu argila din partea stanga a gatului si s-a regrupat in zona libera.
Preocupata fiind sa nu se ajunga la ceva mai complicat si mai greu de recuperat, am mers la spitalul ORL, unde in urma recoltarii de analize a reiesit o infectie foarte puternica (VSH 107 mm/h, Proteina C Reactiva 130 mg/L, numarul de leucocite 21.000 ul) – atasez analizele din data de 24 septembrie (duminica).
Dat fiind rezultatul alarmant, la spital mi s-a recomandat injectia cu dexametazona, pe care, dupa ce am citit prospectul, am refuzat-o. Alaptez si aceasta substanta este contraindicata in alaptare, plus ca eram convinsa ca trebuie sa existe metode naturale de tratament pe care sa le pot urma, cu aceleasi rezultate.
De asemenea, mi s-a recomandat internarea pentru supraveghere si tratament. Avand permanent in minte copilasul care ma astepta acasa sa il alaptez, m-am gandit la alternativele pe care le aveam si cum puteam gasi rapid o cale de a remedia situatia, astfel incat sa nu fie necesar sa stopez brusc alaptarea, ceea ce cu siguranta i-ar fi cauzat mare durere si posibil l-ar fi traumatizat semnificativ. Plus ca in acest mod stiam ca nici eu nu am cum sa ma fac bine – pe o stare psihica proasta si cu mahnire ca fac ceva ce nu e benefic copilasului, corpul nu avea cum sa aiba forta sa se refaca. In fiecare moment am avut incredere in corpul meu, ca poate sa isi revina, chiar daca aparent era foarte afectat. Am semnat ca inteleg si imi asum riscurile unei eventuale mediastenite, diagnosticul prezumtiv din spital, si am plecat.
Cu mare incredere si speranta am apelat in scris atat la dumneavoastra, cat si la doamna doctor Sorina Soescu, in speranta ca poate vreunul dintre dvs. ati gasi timp si energie in acea duminica sa imi dati o solutie de urgenta. 
Din fericire am primit rapid raspunsurile ambilor medici, cu scheme de tratament atat apicol, cat si homeopat, pe care le-am urmat simultan, incepand cu seara zilei in care am facut analizele (duminica). Am inteles ca era vorba despre inflamatia vaselor limfatice din zona subclaviculara, survenita pe acidoza alimentara si stres, asa cum si banuiam.
Odata ajunsa acasa de la spital, am alaptat puiul si am inceput sa consum produsele stupului si remediile homeopate + gemoderivatele. Fiind destul de multe produse de ingerat / supt si de proceduri de facut, multe dintre ele necesitand activitati de pregatire, nu am reusit sa le consum / aplic intru totul in cantitatile si la intervalele sugerate. Am trecut in paranteza numarul mediu de ingerari pe zi.
– cate 15 picaturi tinctura de propolis in cate o lingurita de miere de mana din 30 in 30 de minute ( cam de 8 ori/zi)
– cate 10 picaturi Propoliv din 30 in 30 de minute (cam de 6-8 ori pe zi)
– cate 1 g laptisor de matca din ora in ora, pana la 15 g pe zi ( 3-4 g in prima parte a zilei si cate 2 g dupa – amiaza – mi s-a parut ca il agita pe baietel)
– propolis brut cat o boaba de fasole mestecat cate 30 min – 1h si inghitit cu 1-2 lingurite polen ( o data pe zi, in schimb am mancat polen cate 3 lingurite dimineata si 3 la pranz)
– inhalatie cu 2 picaturi ulei volatil cimbru, 10 picaturi tinctura propolis in 3 ml ser fiziologic + 0.5 ml mire poliflora ( 2 pe zi, a  functionat greu nebulizatorul, plus lipsa de timp)
– supozitoare Miprosept, cate 2 vaginal si rectal seara
– masaj cu crema Apireven pe zona lombara, ficat si pe talpi si zona superioara a labelor picioarelor (seara)
– ceai de musetel, cimbru, coada soricelului, busuioc – 5-6 cani pe zi
Bromium 9 sau 7CH, 3 granule de 3 ori pe zi – 
Pyrogenium 30, 3 granule de 2 ori pe zi
si
Castanea vesca D1, Fraxinus excelsior si Quercus ped D1, – 25 pic in apa, din toate trei, de 3 ori pe zi – zilnic
plus
Inflanat Curcumin 95 (Herbagetica) – o capsula de 3 ori pe zi – zilnic – 10-14 zile. 
1-2 cani ceai renal
Si dieta cu fructe, legume si cereale fara gluten (fructe DOAR dimineata – si doar blend-uri / sucuri) – la pranz – supa legume + piure legume (ca la bebelusi) – seara – cartofi / orez / hrisca / quinoa – cu legume / gatite/crude.
Duminica seara m-a durut tot mai tare pieptul, mai ales la inspirat. Am stat in pat la caldura, am facut temperatura care a crescut de la 37.6 la ora 20 pana la 39.6 la ora 23. Nu a crescut mai mult de atat pe parcursul noptii. Nu am dormit foarte bine, am tot avut intreruperi pentru alaptat, am transpirat puternic, m-am schimbat in pijamale uscate. Imi era foarte greu sa ma misc in cauza durerii de piept. Am aplicat ulei cu arnica de la Plantextrakt.
Luni dimineata am avut temperatura 37.5. Ganglionul era tot diminuat, dar inca sensibil, gatul durea foarte putin, umflatura din partea din fata s-a retras, dar continua durerea de piept, la respirat profund si la miscari bruste. Mai ales cand incercam sa stau intisa in pat, pe o parte.
Aveam o stare de slabiciune, nevoia de a sta la pat. Am incercat sa stau cat mai mult intinsa, dar a fost nevoie sa imi pregatesc si o parte dintre remedii, neavand ajutor  in mod continuu si avand si copilasul in preajma.
Peste zi temperatura s-a invartit tot in jurul a 37.5, seara a ajuns la 38.5. Pe timpul noptii am transpirat din nou foarte mult si febra a tot descrescut, asa incat de marti dimineata nu a mai depasit 37 de grade.
Desi m-am trezit cu o stare buna, destul de energica si de activa, dupa micul dejun (un smoothie din 1 banana, 1 para, 1 cm radacina turmeric) am inceput sa simt o moleseala in picioare, sa am usoara ameteala. M-am asezat, dar simteam picioarele reci, furnicaturi, gadilici in talpi. M-am intins pe spate cu picioarele in sus. A fost un moment de ingrijorare, eram singura acasa. L-am sunat pe sotul meu, a ajuns repede, mi-a dat un cocktail de vitamine (el nefiind un sustinator al tratamentelor naturiste – este medic stomatolog): o tableta de multivitamine Alive de la Secom, 1 capsula Vagostabyl si Echinaceea cu vitamina C. Am stat intinsa si incetul cu incetul am revenit la o stare mai buna.
Avand si explicatiile dr. Soescu, si anume ca extremitatile reci, amortelile, furnicaturile arata drenajul limfatic al toxinelor, dar si ca migrarea durerii de la baza gatului tot mai jos pe stern aproape spre diafragm face parte din legile vindecarii ale lui Hering – de sus in jos, dinauntru in afara, am depasit mai usor momentul. In a doua parte a zilei am fost tot mai intremata.
Nici in restul zilei nu am mai facut temperatura, nu am mai transpirat, durerile  de piept au inceput sa fie tot mai slabe.
Miercuri la pranz am simtit ganglionul din nou usor inflamat. Am aplicat miere pe el si am lasat-o timp de 30 de minute, apoi am masat usor cu tinctura de propolis peste. Am facut 2-3 aplicari pe zi si vineri era din nou retras, cum este si in prezent.
Vineri dimineata am refacut analizele. Dupa 4 zile in care am aplicat tratamentul de mai sus, Proteina C Reactiva a scazut de la 130 la 38, VSH de la 107 la 60 iar numarul de leucocite de la 21.400 la 6.200. Atasez buletinul de analize din 29 septembrie.
Voi verifica din nou peste o perioada cum au mai evoluat cifrele. Continui sa administrez atat de des pe cat pot toate produsele, inca 1-2 saptamani. Sunt absolut convinsa ca, daca in atat de scurt timp, dupa doar 4 zile de tratament exclusiv naturist, si nerespectat intru totul, schimbarile au fost atat de mari in bine, in curand nici nu se va mai vedea urma de infectie / inflamatie. 
Va raman profund recunoscatoare pentru sprijinul prompt pe care mi l-ati oferit neconditionat in permanenta! Mi-ati reconfirmat ca organismul omenesc este o masinarie perfecta si ca merita sa avem incredere in forta lui de autovindecare! Gratie cunostintelor detinute de oameni ca dumneavoastra si ca doamna dr. Soescu, avem acces la alternative sanatoase la tratamentele chimice, care au atatea efecte adverse. 
VA MULTUMESC!
Daca va mai sunt necesare si alte detalii, va rog sa imi spuneti. Poate nu am fost foarte coerenta, am scris mereu tarziu noaptea, pe bucatele. Sper sa fie cu folos. Eventual imi puteti confirma primirea, va rog?
Cu pretuire si admiratie,
Cele bune!
Anca 
E-mail: anca_sfetescu@yahoo.com

 

CV Prof. Dr. Muhsin DOGAROGLU (Turcia)

       Prof. Muhsin DOGAROGLU

 

 

            CURRICULUM VITAE   

 

GENERAL

 

Name:                         : Muhsin DOGAROGLU

 

Date of Birth               : 03 September 1950

 

Nationality                  : Turkish

 

Address                       :  Orta Cami Mah. Çınarlı Çeşme Sok. No:22/1-C 59030 – TEKIRDAG – TURKEY

 

Phone                          : 00 90 532 496 22 59 (Mobile)

00 90 282 231 51 88 (Home)

00 90 282 260 60 00 (Office Tel&Fax)

 

E-mail                          : mdogaroglu@gmail.com

 

 

EDUCATION

 

Academic Qualifications:

 

1993                            : Professor,  Thrace University, Faculty of Agriculture, Dept.of Animal

Breeding and Husbandry.

 

1987                            : Asso. Professor, Thrace University, Faculty of Agriculture, Dept. of

Animal Breeding and Husbandry.

 

1983                            : Asist. Asso. Prof., Thrace University, Faculty of Agriculture, Dept. of

Animal Breeding and Husbandry.

 

1981                            : PhD, Cukurova University, Faculty of Agriculture, Dept. of Animal

Breeding and Husbandry.

 

1977                            : Asis.Professor, Cukurova University, Faculty of Agriculture, Dept. of

Animal Breeding and Husbandry.

 

21.02.1973                  : Graduation, Eagen University. Faculty of Agriculture; Dept of

Animal Breeding and Husbandry.

 

EDUCATION COURSES COMPLETED:

 

 

  • : Diploma Course on Apiculture, University College Cardiff,

Zoology Dept. Beekeeping Unit.Cardiff, Wales, U.K.

 

1982                            : An investigation and inspection study on British Beekeeping. Six

months training programme carried out on various scientific and

commercial apicultural institutions. Organized by Rothamsted

Experimental Station and International Bee Research Association.

 

 

AWARDS AND SCHOLARSHIPS:

 

           

1982                              : 6 Months TUBITAK Scholarship for Postgraduate study in UK.

 

1985                              : INCENTIVE AWARD given by TUBITAK  “The Scientific and

Technological Research Council of Turkey” :

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/oduller_en/previous_incentive.htm

 

  • :1 Year Scholarship for Diploma Course on Apiculture given by

British Council.

 

IMPORTANT ACTIVITIES:

 

 

2015                            : Organisation and President of Scientific Committee of  “Marmaris I.

Apitherapy and Apicultural Products Symposium by International

Attendance” Marmaris – Turkey (http://marmarisapiterapi2015.com/)

 

2014                            : Organisation of  “Apimondia 5th Apimedica & 4th Apiquality Forum

2014” (Vise President) Erzurum – Turkey

(http://apimedica-apiquality2014.org/homepage.html)

 

2013                            : FAO Development Project in Uzbekistan: Determination of

beekeeping propertions and problems of Uzbekistan beekeeping.

Solution proposals for modern beekeeping technics.

 

2012                            : Organisation and Scientific Committee of “ 3.International

Mugla Beekeeping and Pine Honey Congress”  1-4 November.

Mugla – Turkey. http://muglacongress.org/

 

11-18/March/2012       : Leonardo Da Vinci VETPRO Mobility Project. Sweeden.

(Partnership and Participation).

 

23-30/April /2012        : Leonardo Da Vinci VETPRO Mobility Project. Romania.

(Partnership, Organisation and Participation).

 

2010                            : Organisation and Scientific Committee of “ Second International

Mugla Beekeeping and Pine Honey Congress”  5-8 October.

Mugla – Turkey. http://muglacongress.org/

 

2010                            : Local Organisation Committee of “ 4th European Congress of

Apidology”  7-9 September. METU-Ankara-Turkey.

http://www.eurbee2010.org/committees.htm

 

2009                            : Editor of a beekeeping magazine as “Arıcının Sesi”. Pb. in Muğla-

Turkey

 

2009                : Organisation of “International Conferance on Düzce Beekeeping and

Yığılca Ecotype” 2-4 June. Düzce-Turkey.

 

2000–2009                  : Chairman of the Board of DOGA Beekeeping Company.

 

2008                            : Organisation of “ First International Mugla Beekeeping and Pine

Honey Congress”  24-27 November. Mugla – Turkey.

 

2007–2012                  : Conferances, Cources and Field Applications running on

Beekeeping in various places of Turkey

 

  • : Lecturer and Consultant of an investigation, development and

education project submitted by “Balparmak” and supported by “The

Scientific and Technological Research Council of Turkey”

(TUBITAK). 56 Conferances and many field application studies

carried out in this Project at almost all around Turkey.

 

1996–1997                  : Director of Vocational College in Thrace University.

 

  • : Senior Lecturer on Apiculture, Breeding and Husbandry in

Thrace University, Faculty of  Agriculture, Dept. of Animal

Breeding and Husbandry.

 

  • Lecturer on Apiculture, Breeding and Husbandry in Cukurova

University, Faculty of Agriculture, Dept. of  Animal Breeding and

Husbandry.

 

  • Various beekeeping courses and conferances held officially for

beekeepers during this period.

 

  • : Beekeeping Scientist and Administrator in Beekeeping Research

Institutes of Ministry of Agriculture in Fethiye and Ardahan-Turkey

 

2009 – ……                 : Title of the Project : Effect of Genetic Diversity of Turkish Bee races

on Colony Longevity (Vitality).

 

2011 – ……                 : Resistance Enhancement Studies Against American Foul Brood

Diseases at Muğla Honey Bees (A.m. anatoliaca).

 

 

TRAINING AND VISIT PROGRAMMES ON CONCERNED TOPICS:

 

1982                : Rothamsted Experimental Station, Harpenden, Herts.UK: Working in research

projects under the supervision of Dr. John Free on Honeybee pheromones,  Insect pollination of crops and Queen rearing.

 

1982                : Furzebbrook Research Station of the Institute of Terrestrial Ecology.

Wareham, Dorset.UK: International Union for the Study of Social Insects

(IUSSI).

 

1982                : Hampshire College of Agriculture, Sparsholt, Winchester.UK. Under

supervision of  Mr. John Cossburn: Training Course on Queen rearing.

 

1982               : Writtle Agricultural College, Chelmsford.UK.Under supervision of  Mr.Ted

Hooper NDB : Study colony management for oil seed rape and fruit pollination and functioning of the beekeeping training courses at the College.

 

1982                : International Bee Research Association, Gerrards Cross, Bucks.UK. Training

on PhD Programme  under supervision of Dr.John Free and Dr. Eva Crane.

 

1982                : Honey Farmers Ltd., The Old Brick Works.Ramsdell, Basingstoke,  Hants.,UK. Commercial queen rearing. By Mr. Leslie Church and Mr. Tony Jarrow.

 

1982                : Buckfast Abbey, Buckfastleigh, Devon.UK:Training on Colony management, Queen rearing, Collecting semen, Artificial insemination and Bee breeding under supervision of Br. Adam.

 

1982                : National Beekeeping Unit, Luddington, Warwicks.UK: With National

Advisor Mr.V.A. Cook. Practical Experience in disease diagnosis.

 

1982                : Artificial Insemination Unit, Aberystwyth,Hafod House, Twynygraig, Yftrad, Meyring, Dyfed.UK. With Mr. John Atkinson. Training in Artificial Insemination of Honeybees.

 

1982                : West of Scotland Agricultural College, Auchincruive, Ayr, Scotland.UK. Training on Heather honey production and Beekeeping by Mr. Ian Maxwell.

 

1982                : Heather Hills Honey Farm, Blairgowrie, Scotland.UK. Heather honey production. By Bob Barry, Quentin Henderson and Bruce Burns.

 

1982                : University College Cardiff, Wales,UK: Training course and conferance on Polen Identification of Honey by Mr.Rex Sawyer.

 

1982                : Beekeeping research Unit of University College Cardiff, Wales,UK: Queen rearing and Artificial Insemination by Dr. Robert Pickard.

 

1982                : The Polytechnic of the South Bank, Department of Applied Biology and Food Science, London, UK: Honey Analysis and Quality Control by Dr.Paul Wix.

 

1982                : East of Scotland College of Agriculture, Cleeve Gardens, Oakbank Road, Perth, Scotland,UK. Tour of Honey Extraction Unit and Functioning of  the Cooperative. By Mr. Ron Couston.

 

1982                : Pershore College of Horticulture, Pershore, Worcester, UK: All aspects of Practical Beekeeping. By Mr. John Crundwell.

 

1982                : Dancing Bee Apiaries, Coolham,Nr.Horsham, Sussex,UK: Commercial Honey Production and Queen rearing. Org. By Mr. Alan Berkeley.

 

1982                : Oliver Field, Pear Tree Cottage, Goring Road, Woodcote, Nr. Reading. Berks. UK. Commercial Honey Production. Org. By. Mr. Oliver Field.

 

1982                : Durham University, Zoology Dept. Science Lab. Durham,UK: Beekeeping with Apis Florea in Oman and the Practical Aspects of Organising a Development Project.By Dr. Edward Dutton and Robert Whitcombe.

 

1982                : Dalgety International Trading Ltd. Corn Exchange Building. London,UK: By Mr. Hans Kjaersgaard. International Honey Marketing.

 

1986                : Experimental Bee farm, Hilvarenbeek, Holland. Beekeping Techniques, Crop

Pollination and Pesticides. By Dr. A.de Ruijter.

 

1986                : Agricultural University, Wageningen, Holland. Queen Propagation and Effects of Varroa. By Dr. J. Bestma.

 

1986                : Neidersächsisches Landesinstitut für Bienenforschung, Celle, Germany. Analysis of  honey, Glasshouse pollination, Drone asemblies. By Dr. J. Van Praagh.

 

1986                : Hesiche Landesanstalt für Leistungsprüfungen in der Tierzucht, Kirchain. Germany. Bee breeding, Overwintering bees, Control of Varroa. By Dr. V. Maul.

 

1986                : Institut für Bienenkunde, Oberursel. Germany. Queen mating, Tropical bee races, Bee breeding. By Prof. N. Koeniger.

 

1986                : Landesanstalt für Bienenkunde, Hohenheim. Germany. Polen Identification, Honey analysis, Varroa control. By Prof. G. Vorwohl.

 

1986                : Eidg. Forschhungsanstalt für Milchwirtschaft: Sektion Bienen, Liebefeld, Bern, Switzerland. Population Dynamics of bee colonies, Pesticide toxicity, Polen substitute feed,  Quality control of honeys. By Dr. H. Wille.

 

1986                : Laboratorie National de Pathologie des Abeilles, Nice, France. Chemical control of Varroa, Antibiotic and pollutant residues in honey, Pesticide toxicity, Microbial pathogens. By Dr. C. Fléche-Séban.

 

 

1986                : INRA Station d’Apidologie, Montfavet, France. Bee genetics, Instrumental

Insemination, Fruit tree pollination. By Dr. H.S. Poitout.

 

1986                : INRA Station de Recherches sur l’Abeilles, Bures sur Yvette, Paris, France.

Neurobiology of bees. By Dr. J. Mason.

 

 

ATTENDED CONFERANCES, CONGRESSES AND SYMPOSIUMS:

 

1977                : West Anatolia First Beekeeping Congress. 26-27 December, Eagen University, Faculty of Agriculture, Bornova, İzmir, Turkey.

 

1980                : First Beekeeping Congress of  Turkey. 22-24.January.Ankara.

 

1982                : Askham Bryan College of Agriculture, York.UK. British Isles Bee Breeders

Association 1982 Conferance on Bee Breeding for Honey Production.

 

1982                : British Beekeepers’ Association Conferance and National Honey Show, Caxton Hall, London,UK: Major exhibits of British hive products and equipment.

 

1986                : Conferance on Pollination, Convened by the International Bee Research Association. Royal Botanic Gardens, Kew, London.

 

1986                : British Bee Research Workers Colloquium. Beekeeping research Unit of University College Cardiff, Wales,UK

 

1988                :First Beekeeping Congress of Marmara Region, 10-11 February. Bursa, Turkey

 

1992                : Thrage Region First Animal Breeding Symposium. 8-9 January, Thrace University Faculty of Agriculture, Tekirdag, Turkey

 

1994                : Second  Technique Beekeeping Congress of Turkey. 8-9, February, Ankara, Turkey

 

2001                : Balnimalcon, First Balkan Animal Science Conferance. 6-8 June 2001,

Tekirdağ, Turkey

 

2002                : Prevention of Residues in Honey. Symposium. 10-11 October, Celle, Germany.

 

2003                : XXXVIII. Apimondia International Apicultural Congress. 24-29 August Ljubliana, Slovenia.

 

2003                : Second Beekeeping Congress of Marmara Region, 28-30 April. Yalova, Turkey.

 

2003                : Balnimalcon, Second Balkan Animal Science Conferance. 15-17 November,

Bucharest, Romania.

2004                : International Apitherapy Syposium. 1-2 April, Thrace University, Faculty of

Agriculture, Tekirdag, Turkey. (Organising)

 

2005                : XXXIX. Apimondia International Apicultural Congress. 21-26 August. Dublin, Ireland.

 

2007                : I. Balkan Beekeeping Congress and Exhibition. 29.March-1.April. İstanbul, Turkey

 

2008                : First Apimondia Honeydew Symposium. 1-3 August, Tsarova, Burgas, Bulgaria.

 

2008                : First Mugla Beekeeping and Pine Honey Congress. 25-27 November, Mugla-

Turkiye. (Organizer, President of the Scientific Committee, Invited Speaker). http://muglaaricilikkongresi.com/

 

2009                : International Conferance on Düzce Beekeeping and Yığılca Ecotype” 2-4 June. Düzce-Turkey. (Organizer, President of the Scientific Committee, Invited Speaker).

 

2009                : XXXXI. Apimondia International Apicultural Congress. 15-20 Montpellier, France. http://www.apimondia2009.com/

 

2010                : 4th European Conferance of Apidology. 7-9th of September, METU. Ankara, Turkey (Member, Invited speaker for plenary talk, Local Organizing Committee). http://www.eurbee2010.org/

 

2010                : Second Mugla Beekeeping and Pine Honey Congress. 5-8 October, Mugla-

Turkey. (Organizer, President of the Scientific Committee, Invited Speaker). http://muglacongress.org/  ,  http://muglaaricilikkongresi.org/

 

2010                : BiolMiel 2010 Judge for Organic Honey Competition. 5-8 December. Catania-Italy.

 

2012                : Third Mugla Beekeeping and Pine Honey Congress. 1-4. November, Marmaris, Mugla-Turkey (President of the Scientific Committee, Invited Speaker). http://muglacongress.org/  ,  http://muglaaricilikkongresi.org/

 

2012                : Apimondia 4.Apimedica and 3.Apiquality International Forum, Oct.22-25.

Zhenjiang, CHINA. http://2012apimondia.com/en/

 

2013                : XXXXIII. Apimondia International Apicultural Congress.. 29 September- 04

October 2013, Kyiv-Ukraine.

 

2014                : Apitherapy; Bee products and health Symposium. İzmir Şifa University         Congress Hall. 16-17 October – Bayraklı / İZMİR

2014                :  IV. Mugla Beekeeping and Pine Honey Congress. 5-9. November, Fethiye,

Mugla-Turkey (Called Speaker). http://muglacongress.org/

 

2015                : FHTT:From Hive to Table. International Congress on Safety and

Aunthenticity of Bee Products. İTÜ. 21-22 May. İSTANBUL

 

2015                : XXXXIV. Apimondia International Apicultural Congress. 15-20 September.

Daejeon, S.Korea.

 

 

 

VISITED ORGANISATIONS, MANUFACTURIES AND SCIENTIFIC UNITS:

 

 

1982                : Thorne Ltd. Beehive Works. Wragby, Lincoln,UK. Beekeping Supliers and

manufacturers. Equipment production. By Mr. Leslie Thorne.

 

1982                : Robert Lee Beekeeping Equipment Manufacturers, Uxbridge, Middx.UK. Observing beekeeping equipment manufacturing and beekeepers demands. By Mr. Try.

 

1982                : Taylors Beekeeping Equipment Manufacturers, Welwyn, Herts.UK. Talk about beekeeping manufacturing, standards of UK and marketing by Mr. Michael Gavin.

 

1982                : Royal Agricultural Show. Stoneleigh. Warwickshire.UK.

 

1982                : Seale-Hayne Agricultural College, Newton Abbot, Devon.UK. Wisit on Apicultural Education in College.

 

1986                : International Apimondia Beekeeping Museum, Mechelen, Belgium.

 

1986                : International Apimondia Beekeeping Museum,Kalmthout, Belgium.

 

1986                : W. Seip, Butzbach-Ebersgöns, Germany. Equipment manufacturing and queen rearing.

 

1986                : Chr. Graze, Bienenzuchtgeräte, Weinstadt, Germany. Manufacturer of hives and honey extraction equipment.

 

1986                : Ets. Thomas et Fils, Fay aux Loges, Orleans, France. Supplier bees and equipment.

 

 

PUBLICATIONS:

 

 

Doğaroğlu,M.,1981. [Comparative performance studies of important Turkish bee races

and ecotypes (Apis mellifera L.) under Cukuruva conditions]. Türkiye’de Yetiştirilen Önemli Arı Irk ve Ekotiplerinin (Apis mellifera L.) Çukurova Bölgesi Koşullarında Performanslarının Karşılaştırılması. TUBITAK Awarded, PhD Thesis. Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Yıllığı.13(3-4):46-60.

 

Doğaroğlu,M.,1986. A review of the procedures for domesticating bumble bees.

University College Cardiff. 56 pp.

 

Doğaroğlu,M.,1987. .[An investigation on determination the reasons of winter loses in

modern hives in Thrace region].Trakya Bölgesinde modern Kovanlarda Görülen

Kış Kayıplarının Nedenleri Üzerinde Bir Araştırma. Hayvansal Üretim.25:31-34.

 

Doğaroğlu,M., Özder,M.,Algan,H.,1987.[Brood rearing in the colonies which fraging on

the sunflower. I. Effect of inserting empty frames in brood nest]. Ayçiçeği

Kaynaklarından Yararlanan Bal Arısı Kolonilerinde Kuluçka Üretimi.I.Kuluçka

Alanlarına Boş Çerçeve Konulmasının Etkisi. Hayvansal Üretim.24:33-36.

 

Doğaroğlu,M.,1988.[The main principles and problems of honey marketing]. Bal

Pazarlamanın Esasları ve Sorunları. Marmara Bölgesi I. Arıcılık Semineri Bildirileri. U.Ü.Ziraat Fakültesi.Bursa.S.54-60.

 

Doğaroğlu,M., Özder,M.,Polat,C.,1992. [Comparative performance studies of important

Turkish bee races and ecotypes (Apis mellifera L.) under Thrace conditions].

Türkiye’deki Önemli Bal Arısı (Apis mellifera L.) Irk ve Ekotiplerinin Trakya

Koşullarında Performanslarının Karşılaştırılması. TÜBİTAK. Doğa Dergisi.16:403-

 

Doğaroğlu,M.,Algan,H.,1992. .[Varroa treatment applications in Thrace region and

determination of efficiency of these methots]. Trakya Bölgesinde Varroa Savaşımında Uygulanan Yöntemler ile Bu Yöntemlerin Etkinliğini Belirleme Çalışmaları. Trakya Bölgesi I. Hayvancılık Sempozyumu. Hasad Yayınları. S.391-397.

 

Doğaroğlu,M.,1992. .[Beekeeping ].Arıcılık. T.Ü.Tekirdağ Ziraat Fakültesi Yayınları. Yayın

No:42. Tekirdağ.224 pp.

 

Doğaroğlu,M.,Ortaç,T.,1992.[Effect of pollen production on brood rearing and swarming

tendency in honey bee (Apis mellifera L.) colonies]. Bal Arısı (Apis mellifera L.)

Kolonilerinde Polen Üretiminin Kuluçka Üretimi Kuluçka Üretimi ve Oğul Eğilimi Üzerine etkileri.T.Ü.Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi.1(2):201-205.

 

Doğaroğlu,M.,1993. [Dictionary of beekeeping terms]. Arıcılık Terimleri Sözlüğü.

İngilizce-Türkçe, Almanca-Türkçe. T.Ü. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Yayınları. Genel

Yayın No.163.Yardımcı Ders Kitabı No:2. Tekirdağ. 74 pp.

 

Doğaroğlu,M.,Özdemir,D.,1993.[Determination studies of effect of different heating and

storage condition on diatase activity and HMF Content of Sunflower (Helianthus annuus L.)  honey ].Farklı Isıtma ve Depolama Yöntemlerinin Ayçiçeği Balında Diyastaz Etkinliği ve HMF İçeriği Üzerine Etkilerini Belirleme Çalışmaları. T.Ü.Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi.1(2):99-105.

 

Doğaroğlu,M.,Evren,H.S.,1993.[Effect of Langstroth and Dadant-Blatt hive types on

honey production and colony development in Thrace region]. Trakya Bölgesinde Langstroth ve Dadant-Blatt Kovan Tiplerinin Bal Verimi ve Koloni Gelişimi Üzerine Etkileri. . T.Ü.Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi.2(1):91-97.

 

Doğaroğlu,M.,1993. [Determination of the effect of starting honey bee (Apis mellifera

L.) colonies without brood and combs in the spring].Bal Arısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin İlkbaharda Peteksiz ve Kuluçkasız Düzenlenmesinin Koloni Populasyonu Gelişimi ve Bal Verimine Etkileri Üzerine Araştırmalar.T.Ü.Tekirdağ Ziraat Fakültesi Yayınları. Genel Yayın No:162. Araştırma No 60.

 

Doğaroğlu,M.,1993.[Honey bee hormones and pheromones]. Bal arılarında Hormonlar ve

Feromonlar. T.Ü.Tekirdağ Ziraat Fakültesi Yayınları. Genel Yayın No.164, Derleme

No: 16. Tekirdağ.

 

Doğaroğlu,M.,Savaş,T.,1993.[ Effect of dont given comb on colony population and

honey production during transfering sceps to the modern hives]. İlkel Kovanlardan Modern Kovanlara Aktarmada Kuluçka verilmemesinin Koloni Populasyonu ve Bal Verimi Üzerine Etkileri.T.Ü.T.Z.F. Dergisi.2(2):149-157.

 

Doğaroğlu,M. Kösoğlu,M. Oskay,D., 2000.[Determination the effect of different

wintering methots on colony population]. Bal Arısı Kolonilerinde Farklı Kışlatma

Yöntemlerinin Koloni Populasyonu Üzerine Etkisini Belirleme Çalışmaları. Türkiye 3.

Arıcılık Kongresi. 1-3/ 11/2000. Ç.Ü.Z.F. Adana.

 

Doğaroğlu, M.; Oskay, D.; Kösoğlu, M.,2000. [Determination studies some morphologic

properties of worker bees which reared in new and old combs]. Yeni Petekler İle Çok Yıllık Eski Peteklerde Yetiştirilen İşçi Arıların Bazı Morfolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Türkiye 3. Arıcılık Kongresi. 1-3/ 11/2000. Ç.Ü.Z.F. Adana.

 

Sıralı,R.;Doğaroğlu,M.,2004.Determination of Some Occupational and Sociological

Characteristics of Thracian beekeepers. Uludağ Arıcılık Dergisi.4(1).35-41

 

Yücel,B.,Kösoğlu,M.,Doğaroğlu.M.2005. Physicochemical properties of Turkish

honeydew honey. Apimondia Beekeeping Congress.21-25.August.2005. Dublin, Ireland.

 

Yücel,B.,Doğaroğlu.M.,2005.The impact of Nosema apis Z. infestation of honey bee (Apis

mellifera L.) colonies after using different treatment methods and their effects on the population levels of workers and their honey production on consecutive years. 18.August.2005. Dublin, Ireland.

 

 

 

Yücel,B.,Doğaroğlu,M.,Kösoğlu,M.,Duran,G.2005. Facilities to organic beekeeping in

Turkey; problems and solutions. Apimondia Beekeeping Congress. 21-25.August.2005. Dublin, Ireland.

 

Doğaroğlu,M.,Yücel,B.,Kösoğlu,M.,2005.Comparison of The Performances of Important

Honey Bee (Apis mellifera L.) Races and Ecotypes in Different Regions of Turkey. Apimondia Beekeeping Congress.21-25.August.2005. Dublin, Ireland.

 

Doğaroğlu, M. 2007.The beekeeping potantial of  Turkey. I.Balkan beekeeping congress

and exhibition. 29.March-1.April. İst.

Doğaroğlu,M.,2007. [Story of the honey from flover to table]. Çiçekten Sofraya Balın

Öyküsü. Yapı Kredi Yayınları. Yayın No:2593, ISBN No: 978-975-08-1323-8,

207pbp. İstanbul.

 

Doğaroğlu,M., Uygur,Ö.2008. (The Importance of  Turkish Honeybee Ecotypes from the

Point of Beekeeping of Turkey) Türkiye Bal Arısı Ekotiplerinin Türkiye Arıcılığı Açısından Önemi. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü. Yayın No: 131, S:22-27, 15-18.Nisan, İzmir.

 

Kösoğlu,M., Yücel, B., Saner,G., Doğaroğlu, M. 2008. (Actual Improvements in

Beekeeping of Turkey). Türkiye Arıcılığında Güncel Gelişmeler. Hasad, 281:52-61.

 

Doğaroğlu,M.2008. (Main Problems of  Beekeeping in Turkey and Solution Proposals).

Türkiye Arıcılığının Temel Sorunları ve Çözüm Önerileri. II. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi. Bildiriler Kitabı. M.Ü. Arıcılık Ve İpekböcekçiliği Arş. ve Uyg. Mrkz.-Muğla. S:11-21. 324pp.

 

Nentchev,P., Doğaroğlu,M.2009. (Two Queen Colony Management in Bulgaria for

Breeding and Production Purposes) Bulgaristan’da Yetiştirme ve Üretim Amaçlı İki

Ana arılı Sistem. Arıcının Sesi. 1(1): 12-13.

 

Doğaroğlu,M.2010.[Beekeeping of Turkey, main problems and solution proposals].

Türkiye Arıcılığı, Başlıca Yapısal Sorunları ve Çözüm Önerileri. Turkey-Israel First

Beekeeping Conferance. 22-25. February –ANTALYA.

 

Oskay,D., Hapke,S., Doğaroğlu,M., Sheppard,W.S., 2010. How Changing Population

Dynamics Affect Honey Bee Colony Performance”. 4th European Conferance of Apidology Organizing Committee, 7-9.September.2010, MTU, Ankara.

 

Doğaroğlu,M.,2010. Bee losses and low production due to colony management in

Turkey”. Plenary Presentation. 4th European Conferance of Apidology Organizing Committee, 7-9.September.2010, MTU, Ankara.

 

Doğaroğlu,M.,2010.[Management faults on colony loses ]. Koloni Ölümlerinde Yönetim

Hataları. 2.Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi.5-8.Ekim.2010.Muğla.

Bildiriler Kitabı. M.Ü. Arıcılık Ve İpekböcekçiliği Arş. ve Uyg. Mrkz.-Muğla. S:129-

  1. 313pp.

 

Doğaroğlu,M.,2010. Apiculture in Turkey. BiolMiel2010. Organic Honey Competition.

5-8 December. Catania-Italy.(Called Presentation)

 

Doğaroğlu,M.,2012.[Healty beekeeping and Hygene]. Sağlıklı Arı Yetiştiriciliği ve Hijyen.

3.Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi.1-4.Kasım.2012. Marmaris -Muğla.

 

Doğaroğlu,M.,2012. .[Modern beekeeping technics]. Modern Arıcılık Teknikleri.

ISBN 975-94210-0-3. Doğa Arıcılık Tic. Ltd. Şti.Tekirdağ. 296pp.(Rev.3.Ed.)

 

Doğaroğlu,M.,Sunay,A.E.,Samancı,T.2012. (Guidebook of GMP Hygiene Applications for

Beekeepers) Arı Ürünleri Üreticileri için İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi. İst. 95 pp.

Doğaroğlu,M.2012. (Food safety in production and consumption of Honeybee products)

Arı Ürünlerinde Üretim Ve Tüketiminde Gıda Güvenliği. BAL-DER Arı Ürünleri ile Sağlık Yaşam Platformu Sempozyumu. 5 Temmuz. İTÜ. S.D. Kültür  Mrkz. İstanbul.

 

Doğaroğlu , M.2013. Bee-products Processing & Marketing. “Development and

Implementation of  National Strategy to Support the Non-Wood Forest Producs (NWFP) in Uzbekistan” Project TCP/UZB/3301. Mission Report. FAO. 51pp.

 

Doğaroğlu,M.2014. (Technique Implementations in Beekeeping) Arıcılıkta Kullanılan

Teknikler. Kovandan Sofraya İzlenebilir Arı Ürünleri Kongresi. 7-8 Nisan.İTÜ. Süleyman Demirel Kültür Merkezi. Ayazağa. İstanbul.

 

Doğaroğlu, M. 2014. (Bee Products and Health) Arı Ürünleri ve Sağlık.Apiterapi; Arı

Ürünleri ve Sağlik Sempozyumu. İzmir Şifa Üniversitesi Konferans Salonu. 16-17 Ekim- Bayraklı / İZMİR

 

Doğaroğlu,M.2014. ( Colony Management Issues, Their Effects on Productivity and

Solution Proposals) Koloni Yönetim Sorunları, Verim Üzerindeki Etkileri ve Çözüm Önerileri. 4.Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi. 5-9 Kasım, Muğla.

 

Doğaroğlu,M.2014. ( Actual Bee Breeding Implementations in the World and Breeding

Proposals for Improving Turkish Beekeeping). Dünyadaki Güncel Islah Çalışmaları ve Ülkemiz Arıcılığının Gelişimi İçin Islah Önerileri. 4.Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi. 5-9 Kasım, Muğla.

 

Doğaroğlu,M.,2015. (Modern Beekeeping Techniques) Modern Arıcılık Teknikleri.

ISBN 975-94210-0-3. Doğa Arıcılık Tic. Ltd. Şti.Tekirdağ. 320 pp.

 

Doğaroğlu,M.;Yücel,B.; Saner,G.2015. Pine Honeydew Honey; Importance, Conditions of

Production and Economy. XXXXIV. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi. 15-20 September. Daejeon, S.Korea.

 

Doğaroğlu,M.;Sönmez,Ş.;Kırılmaz,L.; Yücesoy, M.; Yücel,B.; Yılmaz,B.2015. The Effect

of Propolis on Oral Pathogens and Human Gingival Fibroblast. XXXXIV. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi. 15-20 September. Daejeon, S.Korea.

 

 

Doğaroğlu,M.;Kolaylı,S.;Yücel,B.;Yıldız,O.;Hotaman,H.;Topal,E.;Kösoğlu,M.2015.

Bioactive Qualifications and Characterictics of Cherry Honey, Bee Pollen and Bee Bread. XXXXIV. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi. 15-20 September. Daejeon, S.Korea.

 

Doğaroğlu, M. 2015.  Bee Products For Human Life and Health; Apitherapy and

Apimedica. Apitherapy and Apicultural Products Symposium by International Attendance. 20-22. November.  Marmaris/Turkey.

 

 

Propolisul

Propolisul este unul dintre cele mai „medicinale” produse apicole, desi prin continutul lui bogat in minerale poate fi asimilat si in zona „aditivi alimentari”.

In functie de originea lui geo-botanica, poate contine peste 300 de substante care la randul lor pot avea peste 50 de efecte utile in mentinerea sanatatii si in prevenirea ori tratarea bolilor la om si la animale

Societatea Romana de Apiterapie

Suntem un grup de oameni de diverse profesiuni avand in comun pasiunea pentru protectia si utilizarea in scop medicinal a albinelor si a plantelor melifere cu proprietati profilactice si terapeutice.

Daca ai aceleasi pasiuni si ai dori sa intri in familia noastra „Api”, contacteaza-ne cat de curand posibil!

Comunicarea in S.R.A. se face pe multiple cai (mese rotunde, cursuri, conferinte, simpozioane, congrese), dar si prin „Lista S.R.A.”

Inainte de a te inscrie in S.R.A. te rugam sa vizitezi toate paginile site-ului nostru pentru a-ti face o idee mai buna despre cine suntem si ce iti putem oferi in cadrul „familiei” noastre.